Kokosové řezy

Vytisknout recept
Jednoduchý a rychlý recept, který nadchne manžela, dceru i vnoučka.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 25 minutes
Celkový čas 35 minutes
Porce 8 porcí
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 2 hrnky špaldové mouky
  • 1/3 hrnku hnědého cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prdopeč
  • špetka soli
  • 1 hrnek vlahého mléka
  • 1/2 hrnku slunečnicového oleje
  • 2 vejce
  • kůra z 1/2 citronu
  • 1 hrnek kokosu
  • 1/3 hrnku cukru
  • 1 šlehačka

Instrukce

  • V misce si smícháme kokos a 1/3 cukru a odložíme!
  • V jiné, větší míse, smícháme suché ingredience
  • V další míse prošlehejte mléko, olej a vejce.
  • Tekutou směs přimíchejte k suché směsi a promíchejte.
  • Vylijte na plech, vyložený pečícím papírem nebo vymazaným máslem a vysypaným moukou.
  • Směs hezky rozprostřete a na ni rovnoměrně nasypejte kokos s cukrem.
  • Pečte v troubě na 160 - 170 °C cca 20 - 25 min, podle vaší trouby.
  • Upečené těsto je zlatavé a suché na špejli.
  • Vytáhněte z trouby, položte na prkénko nebo na mřížku, druhým koncem vařečky udělejte do těsta dírky,
  • tak 6 cm od sebe a na těsto nalijte jednu až dvě šlehačky.
  • Nakonec můžete dezert dozdobit cákanci teplé čokolády...nejlépe hořké.
12 Komentářů
  1. Naděžda Křičenská 11 měsíců ago

    5 stars
    Řezy vypadají lákavě. My kokos milujeme. Mám zase další inspiraci.

  2. KateřinaŠlimarová 11 měsíců ago

    Kokos miluji

  3. Author
    Lenka Hudečková 11 měsíců ago

    já o tom uvažuji, že přijede Kačka…. a oni s Jirkou ten kokos milují…

  4. Jaroslava Korpášová 11 měsíců ago

    tuhle buchtu jsem kdysi dělávala též, ale poslední roky mi fakt kokos nejede, tak z toho nic nebude

  5. NelaVávrová 11 měsíců ago

    super, ukládám… Jen nechápu proč když dávám do těsta hnědý cukr tak to těsto posypu jeste obyč cukrem a kokosem, to nejde už jen kokosem když je v těstě hnědý cukr? Já tedy rozumím hnědým – třtinový, tak nechápu ani proč dávat zdravější do těsta a posypat pak ještě horším bílým.

    • Jaroslava Korpášová 11 měsíců ago

      tak jistě by šlo posypat i jen kokosem, ale původní recept byl v této formě, tehdy se dával bílý cukr i do základu

    • Author
      Lenka Hudečková 11 měsíců ago

      já doma používám jen hnědý, třtinový cukr… bílý už ani nevím, jak vypadá, jen jsem to tam nenapsala. On v původním receptu je moučkový cukr…

      Jinak všude píší půl hrnku nebo celý, ale já když musím, dám jen tak lžíci…, ovšem pro cizí si neodvážím napsat lžíci cukru, tak píšu 1/3 hrnku

      Zkuste a udělejte si to podle svého, manžel i dcera mají kokosové řezy moc rádi…

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account