nepečený cheesecake do skleniček

Vytisknout recept
Samozřejmě v dietní verzi bez cukru z celozrnných sušenek, takže je zdravý, nízkotučný, má vysoký obsah bílkovin a v kombinaci s citrónem chutná opravdu božsky.
Kategorie Dezert
Kuchyně Jihoamerická
Čas přípravy 30 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 9 ks
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Korpus na cheesecake
  • 150 g celozrnných sušenek bez cukru např. můj fitness recept z e-kuchařky Fitness domácí cukrárna nebo celozrnné sušenky Gullón, příp. fitness celozrnných piškotů bez cukru
  • 60 ml vody
  • Tvarohová vrstva
  • 750 g odtučněného tvarohu ve vaničce
  • 225 g krémového sýru light např. Goldessa Light Lidl
  • 120 g přírodního sladidla bez kalorií moučkového
  • citrónová kůra z jednoho chemicky neošetřeného citrónu
  • Želatina
  • 7 g práškové želatiny
  • 360 ml vody 120 ml studené a 240 ml horké
  • 60 ml citrónové šťávy 1 – 2 citróny
  • 70 g přírodního sladidla bez kalorií krupice
  • kapka žlutého potravinářského ba

Instrukce

  • Krémový sýr vytáhni z lednice a nechej zahřát na pokojovou teplotu.
  • Z vody a želatiny připrav želatinu podle návodu na obale nebo můžeš vyzkoušet moji metodu – 7 g želatiny rozmíchej ve 120 ml studené vody, vmíchej 240 ml horké vody, citrónovou šťávu a sladidlo a nakonec kapku žlutého barviva, aby želatina byla žlutá.
  • Želatinu ochutnej, v případě potřeby přislaď a nechej zchladnout v pokojové teplotě.
  • Sušenky rozemel najemno v mixéru se sekáčkem a 10 g si dej stranou na ozdobu.
  • Do zbytku sušenek přidej postupně cca 60 ml vody a promíchej tak, aby se sušenky spojily, ale nebyly mokré. Vody může být potřeba méně či více.
  • Sušenkovou směs natlač na dno 9 malých skleniček nebo nádobek o objemu 180 ml. Do každé cca 22 g.
  • Tvaroh rozmixuj s krémových sýrem a práškovým sladidlem zcela dohladka pomocí ručního mixéru. Vmíchej nastrouhanou citrónovou kůru, ochutnej a případně podle chuti doslaď.
  • Tvarohovou směs rozděl rovnoměrně do všech skleniček (do každé cca 120 g) a dej chladit na půl hodiny do lednice.
  • Nakonec nalij vlažnou želatinu do všech skleniček (cca 40 ml do každé) a dej ztuhnout do lednice ideálně přes noc.
  • Před podáváním nasypej do všech skleniček zbytek sušenek.
3 Komentářů
  1. 5 stars
    Moc hezký dezert a je jistě moc dobrý.

  2. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    krásný dezertík, ještě, že na to vůbec nemám chuť 🙂

  3. Dezert vypadá moc pěkně a jistě bude i dobrý.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account