Nedělní piškotový dort – recept na sladké pohlazení
Jak na to?
1. Troubu rozpálím na 180 stupňů. Otevírací dortovou formu si vymažu máslem.♥ Doporučuji ustřihnout kousek obalu od másla a tím formu vymazat, nebudete mít zbytečně zapatlané ruce. 2. Do mísy si odvážím změklé máslo i cukr a pořádně promixuji (alespoň 5 minut). Postupně přidávám vejce jedno po druhém a vždy těsto opět promixuji.
♥ Vejce si vždy rozklepněte zvlášť do hrnečku a vkládejte postupně – věřte mi! 🙂 3. Zvlášť si do jiné mísy proseju mouku spolu s práškem do pečiva a solí. Moučnou směs přisypu do těsta a promixuji na malé otáčky. 4. Nakonec do těsta přidám vanilkový extrakt, mléko a zapracuji obojí do těsta. 5. Těsto přendám stěrkou do formy a uhladím. Peču v předehřáté troubě cca 25 minut.
♥ Výsledné těsto je spíše hutnější, tak se s ním nepracuje úplně dobře, ale vy to zvládnete. 😀 Špejlí vyzkoušejte, zda je těsto hotové – po vytažení bude špejle suchá. 6. Mezitím si připravím krém. Šlehačku ušlehám (co taky jiného?), poté přidám tvaroh, moučkový cukr, agáve, vanilkový extrakt a zlehka promíchám. 7. Vychladlý korpus rozříznu napůl. Spodní část pokapu Amarettem, pomažu oblíbenou marmeládou a nakonec navrstvím šlehačkovo-tvarohový krém. Přiklopím vrchní částí korpusu, posypu moučkovým cukrem a podávám
♥ Já jsem použila mamky třešňovou marmeládu z letošního léta, ve které jsou celé kousky třešní. Použít ale můžete jakoukoliv oblíbenou marmeládu. 195g - cukr krupice195g - změklé máslo3ks - vejce (větší)195g - hladká mouka1,5lžička - kypřící prášek1/4lžička - sůl1lžička - vanilkový extrakt2lžíce - plnotučné mléko200g - KRÉM: vychlazená šlehačka250g - KRÉM: plnotučný tvaroh ve vaničce2lžíce - KRÉM: moučkový cukr1lžíce - KRÉM: agáve sirup1lžička - KRÉM: vanilkový extrakt2lžička - KRÉM: Ameretto200-300g - domácí ovocná zavařenina2-3lžíce - moučkový cukr na posypánípříprava - 30vaření - 25