Zuppa toscana

Vytisknout recept
Cibuli a bresaolu nakrájejte najemno. Oloupané brambory i celer nakrájejte na kostky o velikosti 1 cm.
Připravte si hrnec a rozehřejte v něm 1 lžíci olivového oleje. Poté do hrnce přidejte nakrájenou cibuli a bresaolu a opékejte 2 minuty na středním plameni. Následně přidejte mleté hovězí maso, mletou papriku, sušený tymián, sůl a pepř a opékejte další 3–4 minuty. Poté přidejte zeleninový vývar, nakrájené brambory a celer, hrnec nezakrývejte a vše nechte vařit 10–12 minut na středním plameni do změknutí brambor i celeru.
Mezitím si nakrájejte kadeřávek (nebo hlávkovou kapustu) na větší kousky a nastrouhejte si najemno stroužek česneku.
Jakmile brambory a celer v hrnci změknou, ztlumte plamen na mírný stupeň, přidejte do hrnce nakrájený kadeřávek (či hlávkovou kapustu), nastrouhaný česnek a sójovou smetanu a vše společně povařte 6–7 minut.
Po uvedené době rozdělte hotovou polévku do 4 talířů a každou porci podávejte s 1 plátkem kvasového chleba.
Nutriční informace na 1 porci: 384 kcal | 22 g bílkovin | 44 g sacharidů | 13 g tuků

ks - 70 g žluté cibule (oloupané)
ks - 50 g bresaoly
ks - 300 g syrových brambor varného typu A (oloupaných)
ks - 70 g bulvového celeru
ks - 1 lžíce olivového oleje
ks - 200 g mletého hovězího masa (10 % tuku)
ks - 1 lžička mleté sladké papriky
ks - 1 lžička sušeného tymiánu
ks - 800 ml zeleninového vývaru
ks - 80 g kadeřávku (nebo hlávkové kapusty)
ks - 1 stroužek česneku
ks - 70 ml sójové smetany
ks - 4 menší plátky kvasového chleba (4× 40 g)
ks - sůl
ks - pepř
příprava - 20
vaření - 25
Kategorie Polévka
Uvařila Nikola Sladká

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account