Nadýchaný pečený dort s mascarpone a ovocem

Vytisknout recept
Dlouho jsem se kuchyni vyhybala, ale při pečení narozeninového dortu jsem nechápala proč, protože mě to strašně bavilo. Recept je opravdu jednoduchý a dort je skvělý, proto jsem se rozhodla o něj podělit. 🙂
 
Formu si vymažu máslem a vyložím ji pečícím papírem. Zapnu troubu na 170°C.
Vejce s cukrem šlehám na nejvyšší výkon asi pět minut, vznikne hustá bílá pěna. K ní proseju mouku a opatrně zapracuji do pěny gumovou stěrkou, aby bylo těsto pořád krásně nadýchané. Naposledy přidám rozuštěné a zchladlé máslo. Těsto naleju do formy a peču zhruba 25 - 30 minut. 
Mascarpone smíchám s cukrem, použiju jen gumovou stěrku a do toho přidám vyšlehanou smetanu (může být i bez smetany, mám ráda obě varianty).
Když korpus vychladne, rozkrojím ho napůl a promažu krémem. Zbytek krému dám nahoru dortu a dozdobím ovocem. V poslední době jsem si oblíbila dávat ovoce i dovnitř, dort je pak ještě lepší. 🙂
 
Dort jsem dělala několikrát, různě velký a různě zdobený. 🙂

180g - Cukr krupice
200g - Hladká mouka
6ks - Vejce
50g - Máslo
750g - Mascarpone
Podle chutiks - Cukr moučka
200ml - Smetana ke šlehání
Spoustaks - Ovoce
1plátek - Máslo na vymazání formy
příprava - 15
vaření - 30
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila KláraAndělová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account