Cuketový nákyp

Vytisknout recept
Rychlá příprava, dobrá chuť
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 25 minutes
Čas vaření 45 minutes
Celkový čas 1 hour 10 minutes
Porce 6 osob
Uvařila Jaroslava Korpášová

Ingredience

  • 500 g cukety
  • 100 g tvrdého sýra
  • 150-200 g měkkého salámu šunky, uzeného masa...
  • 2-3 vejce
  • 3 lžíce oleje
  • 1 cibule nebo pórek
  • 3 stroužky česneku
  • 5 lžic hladké mouky já dávám špaldovou
  • 1 prášek do pečiva
  • sůl pepř, majoránka
  • troška oleje na vymazání pekáče a hrubá mouka či strouhanka na vysypání

Instrukce

  • Omytou cuketu zbavíme jadérek a nastrouháme nahrubo. Lehce posolíme a necháme tzv." vypotit", já někdy celý proces urychlím tím, že nad hrubým sítem cuketu jednoduše vymačkám a zbavím přebytečné vody.
  • Tvrdý sýr a salám nastrouháme nahrubo. Cibuli nakrájíme a prolisujeme česnek. Vše smícháme.
  • Přidáme vejce, olej a zahustíme moukou smíchanou s kypřicím práškem do pečiva.
  • Osolíme a přidáme koření - pepř, majoránku a můžeme i čerstvé sekané bylinky, dle svých chutí.
  • Hmotu rozetřeme do pekáčku a pečeme dorůžova asi 45 minut na 180 °C.
7 Komentářů
  1. 5 stars
    Nákyp vypadá moc pěkně. Dala bych si.

  2. NelaVávrová 1 rokem ago

    super, také bych dala špaldovou a vysokoprocentní šunku, jen kdyby byla sezóna cuket .:)

  3. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Taky dělám, máš ho krásný, zlatý a nadýchaný…. já tam jen nedávám tu cibuli 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account