Krupicová torta s ganache

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 1 hour
Čas vaření 10 minutes
Uvařila Emília Balonová

Ingredience

  • 500 ml Mlieko
  • 100 g Maslo
  • 100 g Kryštalový cukor
  • 135 g Dětskej krupičky
  • 150 g Kokosky
  • 100 g Čokoláda na varenie
  • 100 g Smotany na šľahanie

Instrukce

  • Dáme variť mlieko, keď je teplé, pridáme maslo a cukor, premiešame a keď začne vrieť, pridáme krupicu a kokos a za stáleho miešania uvaríme krupicu. Prelejeme do tortovej formy cca 18 cm (vo forme 24 cm bude nižšia, no stále rovnako chutná :). Necháme chvíľku vychladnúť. Zatiaľ si vo vodnom kúpeli zohrejeme smotanu, odstavíme, pridáme nalámanú čokoládu a miešame do rozpustenia. Keď trošku vychladne, nalejeme na tortu a povrch uhladíme. Dáme na 3 hodiny alebo celú noc do chladničky.
     
    Na dno formy môžeme dať aj piškóty a ovocie, alebo sušienkový základ. Alebo na vrch namiesto ganache dáme ovocie a zalejeme želatinou.
     
    fotka z https://angiebakes.com/2015/02/06/krupicova-torta-s-coko-ganache/ moja sa rychlo zjedla, nestihla som odfotit 🙂
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account