- Ve velké míse smíchejte ručně vejce, olej, nastrouhané vlašské ořechy a mrkev, cukr a jogurt. Poté postupně vmíchejte mouku smíchanou s kypřicím práškem, jedlou sodou, nastrouhaným muškátovým oříškem, skořicí a zázvorem, tak aby vzniklo hladké těsto.
- Dortovou formu vyložte pečicím papírem, vlijte těsto a dejte do rozehřáté trouby na 140 °C. Pečte asi 1 hodinu a 15 minut.
- Mezitím si připravte náplň. V míse vymíchejte dohladka tvaroh, cukr moučku a vanilkový cukr podle chuti. Po rozpuštění cukru postupně přimíchejte povolené máslo a nakonec krém odlehčete přidáním ušlehané rostlinné šlehačky.
- Korpus po vychladnutí překrojte podélně na dvě části. Promažte ho vyšší vrstvou krému a poté celý dort omažte krémem ze všech stran. Boky obsypte nahrubo mletými ořechy. Na závěr můžete odekorovat mrkvičkami z marcipánu.
- Před krájením musí dort být nejméně 10 hodin v chladu. Při podávání krájejte na 12 porcí.
175g - Cukr krupice115g - Strouhané vlašské ořechy3ks - Vejce150g - Olej250g - Na jemno nastrouhaná mrkev2lžíce - Bílý jogurt1ks - Vanilkový cukr175g - Hladká mouka1lžička - Mletá skořice1ks - Kypřící prášek1ks - Měkký tvaroh1ks - Mascarpone1ks - Vanilkový cukr1ks - Šlehačkapříprava - 180vaření - 1