Mrkvovo-celerový salát
Ingredience
- 1 kg mrkve
- 1 bulva celeru
- 1 lžička soli
- voda
- cukr
- ocet
- 5 kuliček pepře
- 5 kuliček nového koření
- 4 bobkové listy
Instrukce
- Mrkev a celer očistíme, oloupeme a nastrouháme na tenké plátky.
- Dáme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby zelenina byla ponořená. Dále přidáme sůl, bobkový list, pepř a nové koření.
- Povaříme 10 minut a odstavíme. Pak dochutíme octem, cukrem a necháme vychladnout.
- Salát dáme do sklenic s uzávěrem a uložíme do lednice. Takto uložený salát vydrží měsíc.
Zajímavý recept.
Dělávám ho, máme rádi :-), někdy přidám zakysanku
no to ale asi děláš zcela jiný salát….proti syrové nastrouhané zelenině bych neměla nejmenších námitek, ale tato varianta mi přijde echt divná…
Tak toto bych asi nejdřív musela někde ochutnat, proti mrkvi a celeru nic nemám, ba naopak, ale toto se mi moc nepozdává….