Mramorová bábovka
Ingredience
- 2 hrnky špaldové mouky
- 1 prdopeč
- 1/4 hrnku třtinového cukru nebo adekvátně sladidlo
- 1 vanilkový cukr
- 1 hrnek mléka malinko přihřeji
- 1/2 hrnku oleje
- 3 vejce
- 2 lžíce kakaa
Instrukce
- V míse promícháme mouku s práškem do pečiva, cukrem a vanilkovým cukrem.
- Přilijeme 3 žloutky, olej a mléko, zamícháme.
- Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který opatrně do těsta vmícháme.
- Vymažeme a vysypeme si formu na bábovku hrubou moukou, strouhankou nebo kokosem.
- Rozdělíme si těsto do dvou nádob asi na polovinu a jednu misku dobarvíme kakaem.
- Vezmeme si dvě naběračky a střídavě vléváme po jedné těsto do formy. Tím nám vznikne vzorek (mramor).
- Dáme péci do vyhřáté trouby cca na 170°C na 45 - 60 min. Každý podle své trouby.
- Poté špejlí, která musí být suchá zjistíme, že je bábovka upečená a opatrně ji vyklopíme.
- Můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.
Super
Krásná bábovka. Tuto bábovku peču nejraději, moc nám chutná.
i nám, ale já už peču jen sporadicky… jíme zdravě
Tuhle miluje přítel. Může ji jíst od rána do večera
moje dcera taky miluje bábovky 🙂
Tuto bábovku jsem už hodně dlouho nedělala, díky za připomenutí. Brzy na ní dojde.
jasně, je s tím trochu práce, ale pak to stojí za to 🙂