Motance

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 25 minutes
Celkový čas 35 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 2 pláty rozváleného listového těsta
  • 50 g másla
  • 1 svazek medvědího česneku
  • 50 g eidamu
  • 50 g parmazánu
  • 30 g vlašských ořechů
  • špetka soli

Instrukce

  • Medvědí česnek nasekáme najemno. V misce ho smícháme se změklým máslem.
  • Přidáme oba nastrouhané sýry, lehce osolíme a důkladně promícháme, aby se všechny ingredience správně promísily.
  • První plát těsta rozbalíme a česnekovo-sýrovou směs na něj celou rozetřeme. Potom ještě posypeme trochou nasekaných (nebo namletých) vlašských ořechů.
  • Vybalíme i druhý plát a přikryjeme jím celý první plát. Oba pláty k sobě lehce přimáčkneme. Pomocí kráječe na pizzu těsto nakrájíme na zhruba 1–1,5 cm široké proužky. Jednotlivé proužky zatočíme a rozložíme v pravidelných rozestupech na plech.
  • Pečeme 20–25 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.
10 Komentářů
  1. 5 stars
    Moc dobré. Dělala jsem něco podobného, ale spirály a nasladko.

  2. Jo, na tento recept jsem narazila už na stránkách Globusu, říkala jsem si, že by nemuselo být špatné…Ale nějak jsem letos nestihla ani ten medvědí česnek…

  3. Z listového těsta děláme s manželem skořicové šneky, ti jsou výborní. Ale tohle taky vypadá dobře, tato slaná varinta. 🙂

  4. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Krása, leč se motat s něčím, co se pak hned sní, by mě nebavilo.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account