Motance
Ingredience
- 2 pláty rozváleného listového těsta
- 50 g másla
- 1 svazek medvědího česneku
- 50 g eidamu
- 50 g parmazánu
- 30 g vlašských ořechů
- špetka soli
Instrukce
- Medvědí česnek nasekáme najemno. V misce ho smícháme se změklým máslem.
- Přidáme oba nastrouhané sýry, lehce osolíme a důkladně promícháme, aby se všechny ingredience správně promísily.
- První plát těsta rozbalíme a česnekovo-sýrovou směs na něj celou rozetřeme. Potom ještě posypeme trochou nasekaných (nebo namletých) vlašských ořechů.
- Vybalíme i druhý plát a přikryjeme jím celý první plát. Oba pláty k sobě lehce přimáčkneme. Pomocí kráječe na pizzu těsto nakrájíme na zhruba 1–1,5 cm široké proužky. Jednotlivé proužky zatočíme a rozložíme v pravidelných rozestupech na plech.
- Pečeme 20–25 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.
Moc dobré. Dělala jsem něco podobného, ale spirály a nasladko.
já dělávám buď slané záviny, nebo šneky ala pizza či se špenátem, což je dost podobné na ten medvědí česnek
Jo, na tento recept jsem narazila už na stránkách Globusu, říkala jsem si, že by nemuselo být špatné…Ale nějak jsem letos nestihla ani ten medvědí česnek…
ani já nestihla v přírodě, ale ani v obchodě, jak jsme marodili… a nikde nebyli…
jasně, nedá se svítit, když to nejde, tak to nejde
Z listového těsta děláme s manželem skořicové šneky, ti jsou výborní. Ale tohle taky vypadá dobře, tato slaná varinta. 🙂
viď Anetko, dobře ro vypadá, ale kdo by se s tím motal??? Já tedy asi ne 🙂
Krása, leč se motat s něčím, co se pak hned sní, by mě nebavilo.
😀 ale tohle je nastesti rychlovka…
ani tak mě to neláká…