Motance | Ženy s.r.o.

Motance

Print Recipe
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 25 minutes
Celkový čas 35 minutes
Porce osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredients

  • 2 pláty rozváleného listového těsta
  • 50 g másla
  • 1 svazek medvědího česneku
  • 50 g eidamu
  • 50 g parmazánu
  • 30 g vlašských ořechů
  • špetka soli

Instructions

  • Medvědí česnek nasekáme najemno. V misce ho smícháme se změklým máslem.
  • Přidáme oba nastrouhané sýry, lehce osolíme a důkladně promícháme, aby se všechny ingredience správně promísily.
  • První plát těsta rozbalíme a česnekovo-sýrovou směs na něj celou rozetřeme. Potom ještě posypeme trochou nasekaných (nebo namletých) vlašských ořechů.
  • Vybalíme i druhý plát a přikryjeme jím celý první plát. Oba pláty k sobě lehce přimáčkneme. Pomocí kráječe na pizzu těsto nakrájíme na zhruba 1–1,5 cm široké proužky. Jednotlivé proužky zatočíme a rozložíme v pravidelných rozestupech na plech.
  • Pečeme 20–25 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.
10 Komentářů
  1. 5 stars
    Moc dobré. Dělala jsem něco podobného, ale spirály a nasladko.

    • já dělávám buď slané záviny, nebo šneky ala pizza či se špenátem, což je dost podobné na ten medvědí česnek

  2. Jo, na tento recept jsem narazila už na stránkách Globusu, říkala jsem si, že by nemuselo být špatné…Ale nějak jsem letos nestihla ani ten medvědí česnek…

  3. Z listového těsta děláme s manželem skořicové šneky, ti jsou výborní. Ale tohle taky vypadá dobře, tato slaná varinta. 🙂

  4. Lenka Hudečková 2 roky ago

    Krása, leč se motat s něčím, co se pak hned sní, by mě nebavilo.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account