Mleté biftečky s cuketou. Snadné, šťavnaté a bohaté na vlákninu.

Vytisknout recept
Vyzkoušejte vláčné biftečky s ovesnými vločkami a cuketou. Jsou bohaté na vlákninu a zdravé bílkoviny. Výtečný pokrm, který si oblíbí celá rodina. Připravte si je k lehkému obědu, rychlé večeři anebo na celodenní výlet do přírody jako burgery.
Co budete potřebovat?
  •   500 g mletého masa
  •   ½ hrnku ovesných vloček (namočených v teplé vodě)
  •   1 BIO mladá cuketa
  •   1 PL konopných semínek
  •   1 PL CHIA semínek
  •   1 vajíčko
  •   1 PL soli
  •   1 PL provensálských bylinek
  •   1 ČL dijonské hořčice
  •   3 stroužky česneku
  •   1 jarní cibulka i s natí
  •   1 PL oregana
  •   1 PL cizrnové mouky na zahuštění
Dále si připravte olej na smažení a obalovací ingredience.
  • 2 vajíčka
  • 80 - 100 g (kukuřičné) strouhanky
 
Postupujte:
Ovesné vločky si předem namočte do vody. Použijte jemné, kterým stačí pár minut.
Jarní cibulku nakrájejte i s natí nadrobno. Česnek prolisujte. Mladou cuketu nastrouhejte i se slupkou.
Mleté maso smíchejte v míse s provensálskými bylinkami, oregánem, hořčicí a semínky. Přidejte vajíčko, cuketu, cibulku s česnekem. Promíchejte. 
Namočené vločky vyždímejte z přebytku vody a vložte k masové směsi. Dle potřeby zahustěte moukou. Dobře propracujte a nechte chvilku odstát, aby se chutě a vůně dobře promísily.
Vytvořte placičky, které obalujte nejprve v rozšlehaném vajíčku a poté ve strouhance. Smažte dozlatova po obou stranách.
Hotové biftečky odkládejte na papírový ubrousek, aby se zbavily přebytečného tuku.
Podávejte se zeleninovým salátem nebo klasickou bramborovou kaší.
Dobrou chuť.
 
 
500g - Mleté maso (50 % hovězí, 50 % vepřové)
1/2hrnek - Ovesné vločky
1ks - Mladá cuketa
1lžíce - Konopná semínka
1ks - Vajíčko
1lžíce - Sůl
1lžička - Dijonská hořčice
3stroužek - Česnek
1ks - Jarní cibulka i s natí
1lžíce - Provensálské bylinky
1lžíce - Oregáno
1lžíce - (Cizrnová) mouka na zahuštění
1lžíce - CHIA semínka
75 - 100ml - Olivový olej
1ks - Na obalení
2ks - Vajíčka
80 - 100g - Kukuřičná strouhanka
příprava - 20
vaření - 25
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila JaroslavaFrančíková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account