Vyzkoušejte vláčné biftečky s ovesnými vločkami a cuketou. Jsou bohaté na vlákninu a zdravé bílkoviny. Výtečný pokrm, který si oblíbí celá rodina. Připravte si je k lehkému obědu, rychlé večeři anebo na celodenní výlet do přírody jako burgery.Co budete potřebovat? 500 g mletého masa ½ hrnku ovesných vloček (namočených v teplé vodě) 1 BIO mladá cuketa 1 PL konopných semínek 1 PL CHIA semínek 1 vajíčko 1 PL soli 1 PL provensálských bylinek 1 ČL dijonské hořčice 3 stroužky česneku 1 jarní cibulka i s natí 1 PL oregana 1 PL cizrnové mouky na zahuštěníDále si připravteolej na smažení a obalovací ingredience.2 vajíčka80 - 100 g (kukuřičné) strouhankyPostupujte:Ovesné vločky si předem namočte do vody. Použijte jemné, kterým stačí pár minut.Jarní cibulku nakrájejte i s natí nadrobno. Česnek prolisujte. Mladou cuketu nastrouhejte i se slupkou.Mleté maso smíchejte v míse s provensálskými bylinkami, oregánem, hořčicí a semínky. Přidejte vajíčko, cuketu, cibulku s česnekem. Promíchejte. Namočené vločky vyždímejte z přebytku vody a vložte k masové směsi. Dle potřeby zahustěte moukou. Dobře propracujte a nechte chvilku odstát, aby se chutě a vůně dobře promísily.Vytvořte placičky, které obalujte nejprve v rozšlehaném vajíčku a poté ve strouhance. Smažte dozlatova po obou stranách.Hotové biftečky odkládejte na papírový ubrousek, aby se zbavily přebytečného tuku.Podávejte se zeleninovým salátem nebo klasickou bramborovou kaší.Dobrou chuť.