Meruňkový nízkokalorický rýžový nákyp s brusinkami

Vytisknout recept
Do kastrůlku nalijte mléko a chvíli ho prohřívejte na mírném ohni. Připravte si rýži Slim Pasta – přímo z obalu ji přidejte do kastrůlku s mlékem a za stálého míchání povařte do té doby, než rýže nasákne mlékem. Poté sundejte kastrůlek z plotny a nechte chvilku vychladnout. Připravte si sníh z bílků. Zbylé žloutky vmíchejte do rýže, pak opatrně vmíchejte i sníh z bílků. Do této směsi přidejte brusinky, dochuťte mletou skořicí a vše promíchejte. V misce utřete nízkotučný tvaroh s medem a meruňky si nakrájejte na slabé plátky. Do formy rozložte třetinu rýžové směsi, obložte vrstvou meruněk a potřete tvarohem. To ještě jednou zopakujte a zakončete vrstvou rýže. Na poslední vrstvu ještě můžete dát vločky másla. Nákyp dejte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte do zlatova cca 40 min.
2 baleníks - Slim Pasta konjaková rýže
1ks - Plechovka konzervovaných meruněk
500 ml - Mléko
150 g - Nízkotučný tvaroh
1-2ks - Vejce
1lžíce - Med
100g - Brusinky
ks - Máslo
1lžíce - Mletá skořice
příprava - 5
vaření - 30
Kategorie Dezert
Uvařila red_a

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account