
Léto na talíři: Salát s pečenými paprikami, fetou a kešu oříšky
- Troubu předehřejte na 250 stupňů.
- Papriky důkladně omyjte a dejte je do zapékací mísy vystlané pečícím papírem.
- Zapékací mísu dejte do trouby a pečte papriky tak dlouho, dokud nezčernají, nemusí být zcela černé, stačí na většině slupky.
- Papriky vyndejte, přendejte je do mísy a mísu obalte potravinovou fólií a čekejte cca 10-15 minut, než se zapaří.
- Z paprik poté stáhněte slupku, vyndejte semínka a nakrájejte je na proužky.
- Kešu ořechy Lucky Alvin orestujte nasucho na pánvi.
- Do salátové mísy si připravte umytý špenát, na něj položte paprikové proužky, rozdrobte fetu a přidejte kešu ořechy Lucky Alvin.
- Připravte si zálivku - smíchejte olivový olej, balsamiko, med a česnek a salát jím zalijte.
- Podávejte s focacciou či jiným dobrým pečivem.