Léto na talíři: Salát s pečenými paprikami, fetou a kešu oříšky

Vytisknout recept
Patříte mezi milovníky středomořské kuchyně? Připravte si salát inspirovaný Řeckem, který poslouží jako lehká večeře nebo příloha na grilovací párty s přáteli.
Postup:
  1. Troubu předehřejte na 250 stupňů.
  2. Papriky důkladně omyjte a dejte je do zapékací mísy vystlané pečícím papírem.
  3. Zapékací mísu dejte do trouby a pečte papriky tak dlouho, dokud nezčernají, nemusí být zcela černé, stačí na většině slupky.
  4. Papriky vyndejte, přendejte je do mísy a mísu obalte potravinovou fólií a čekejte cca 10-15 minut, než se zapaří.
  5. Z paprik poté stáhněte slupku, vyndejte semínka a nakrájejte je na proužky.
  6. Kešu ořechy Lucky Alvin orestujte nasucho na pánvi.
  7. Do salátové mísy si připravte umytý špenát, na něj položte paprikové proužky, rozdrobte fetu a přidejte kešu ořechy Lucky Alvin.
  8. Připravte si zálivku - smíchejte olivový olej, balsamiko, med a česnek a salát jím zalijte.
  9. Podávejte s focacciou či jiným dobrým pečivem.

1ks - zelená paprika
1ks - žlutá paprika
1ks - červená paprika
13g - olivový olej
2lžíce - balsamico
2lžička - med
1ks - stroužek česneku
1špetka - sůl
1špetka - pepř
50g - sýr feta
20g - kešu ořechy Lucky Alvin
2hrst - čertsvá špenát
příprava - 15
vaření - 0
Kategorie Salát
Uvařila TerezaLavičková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account