Masopustní koblížky

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 300 g hladké mouky
  • 100 g polohrubé mouky
  • 150 ml mléka
  • 3/4 kostky droždí
  • 2 žloutky
  • 3 lžíce rumu
  • 40 g cukru
  • 70 g másla
  • kůra z jednoho citronu
  • špetka soli
  • 500 g sádla na smažení
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • moučkový cukr na obalení.

Instrukce

  • Mléko dáme do rendlíku a zahřejeme
  • tak, aby bylo vlažné. Přidáme rozmačkané máslo, rozdrolené
  • droždí, polovinu cukru, 2 lžíce hladké mouky,
  • rum, žloutky a rozmícháme. Necháme 10 minut pod
  • pokličkou pracovat. Mezitím smícháme v míse hladkou
  • a polohrubou mouku, špetku soli, zbytek cukru, vanilkový
  • cukr a kůru z citronu. Po 10 minutách přilijeme
  • kvásek a hnětením zaděláme těsto. Když máme těsto
  • řádně propracované (10 minut hníst minimálně), přikryjeme
  • misku utěrkou a dáme kynout na teplé místo
  • 1-1,5 hodiny tak, aby zdvojnásobilo svůj objem. Po
  • vykynutí těsto rozválíme na plát tlustý 1 cm a pomocí
  • skleničky nebo vykrajovátka tvoříme kolečka. Kolečka
  • necháme ještě 10 minut kynout pod utěrkou a pak
  • smažíme na sádle 3-4 minuty z každé strany. Nakonec
  • obalíme koblížky v moučkovém cukru.
6 Komentářů
  1. 5 stars
    Koblížky jsou moc hezké a dobré.

  2. Ne že by mi nechutnaly, bohužel potřebuji svojí váhu snížit a tak se na ně mohu jen koukat.

  3. Lenka Hudečková 2 roky ago

    5 stars
    koblihám se raději vyhýbám… už tak jsem nadměrná až až 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account