Masopustní koblížky
Ingredience
- 300 g hladké mouky
- 100 g polohrubé mouky
- 150 ml mléka
- 3/4 kostky droždí
- 2 žloutky
- 3 lžíce rumu
- 40 g cukru
- 70 g másla
- kůra z jednoho citronu
- špetka soli
- 500 g sádla na smažení
- 1 sáček vanilkového cukru
- moučkový cukr na obalení.
Instrukce
- Mléko dáme do rendlíku a zahřejeme
- tak, aby bylo vlažné. Přidáme rozmačkané máslo, rozdrolené
- droždí, polovinu cukru, 2 lžíce hladké mouky,
- rum, žloutky a rozmícháme. Necháme 10 minut pod
- pokličkou pracovat. Mezitím smícháme v míse hladkou
- a polohrubou mouku, špetku soli, zbytek cukru, vanilkový
- cukr a kůru z citronu. Po 10 minutách přilijeme
- kvásek a hnětením zaděláme těsto. Když máme těsto
- řádně propracované (10 minut hníst minimálně), přikryjeme
- misku utěrkou a dáme kynout na teplé místo
- 1-1,5 hodiny tak, aby zdvojnásobilo svůj objem. Po
- vykynutí těsto rozválíme na plát tlustý 1 cm a pomocí
- skleničky nebo vykrajovátka tvoříme kolečka. Kolečka
- necháme ještě 10 minut kynout pod utěrkou a pak
- smažíme na sádle 3-4 minuty z každé strany. Nakonec
- obalíme koblížky v moučkovém cukru.
Koblížky jsou moc hezké a dobré.
ano, tak tak
Ne že by mi nechutnaly, bohužel potřebuji svojí váhu snížit a tak se na ně mohu jen koukat.
hihi, to se vychodi 🙂
koblihám se raději vyhýbám… už tak jsem nadměrná až až 🙂
prdlajs 🙂