Mléko dáme do rendlíku a zahřejeme
tak, aby bylo vlažné. Přidáme rozmačkané máslo, rozdrolené
droždí, polovinu cukru, 2 lžíce hladké mouky,
rum, žloutky a rozmícháme. Necháme 10 minut pod
pokličkou pracovat. Mezitím smícháme v míse hladkou
a polohrubou mouku, špetku soli, zbytek cukru, vanilkový
cukr a kůru z citronu. Po 10 minutách přilijeme
kvásek a hnětením zaděláme těsto. Když máme těsto
řádně propracované (10 minut hníst minimálně), přikryjeme
misku utěrkou a dáme kynout na teplé místo
1-1,5 hodiny tak, aby zdvojnásobilo svůj objem. Po
vykynutí těsto rozválíme na plát tlustý 1 cm a pomocí
skleničky nebo vykrajovátka tvoříme kolečka. Kolečka
necháme ještě 10 minut kynout pod utěrkou a pak
smažíme na sádle 3-4 minuty z každé strany. Nakonec
obalíme koblížky v moučkovém cukru.