Marinované jablko s čerstvým kozím sýrem a plátkem špeku

Vytisknout recept
Hostitelé na farmách Roter Hahn dobře vědí, že dobrá a vydatná snídaně představuje skvělý začátek nového dne. V obci Lana na statku Schrenteweinhof připravuje Patrizia Prantl Kamutsch pro své hosty nejen na snídani skutečnou delikatesu v podobě marinovaného jablka s čerstvým kozím sýrem a plátkem špeku. Příprava pokrmu je časově nenáročná, pojďte tedy přípravu této delikatesy zkusit i vy!
Kategorie Chuťovka, Předkrm
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 15 minutes
Celkový čas 15 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila Jihotyrolská Kuchařka

Ingredience

  • 1 jablko ideálně jihotyrolskou odrůdu Golden Delicious
  • 180 g čerstvého kozího sýra
  • 4 plátky špeku srolované do růžiček
  • šťávu z jednoho citronu
  • 1 lžíci olivového oleje
  • 2 lžíce květového medu
  • 1 větvičku čerstvého tymiánu
  • 1 malou cibuli
  • 50 g vlašských ořechů najemno nadrcených
  • bylinkovou sůl a špetku pepře

Instrukce

  • Jablko nakrájejte na 1 cm tlusté plátky. Promíchejte med s citronovou šťávou a tymiánem. Vznikne marináda, kterou přelejete přes plátky jablka a necháte přes noc odstát. Čerstvý kozí sýr nechte oschnout v sítku.
  • Cibuli nakrájejte na malé kostičky, poduste na olivovém oleji a nechejte vychladnout. Přimíchejte ji spolu s nadrcenými ořechy k čerstvému kozímu sýru a dochuťte citronovou šťávou, bylinkovou solí a pepřem.
  • Ze vzniklé hmoty vytvořte čtyři pralinky, každou položte na plátek marinovaného jablka a ozdobte špekovou růžičkou.
1 Komentář
  1. 5 stars
    Krásně naaranžované.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account