Hostitelé na farmách Roter Hahn dobře vědí, že dobrá a vydatná snídaně představuje skvělý začátek nového dne. V obci Lana na statku Schrenteweinhof připravuje Patrizia Prantl Kamutsch pro své hosty nejen na snídani skutečnou delikatesu v podobě marinovaného jablka s čerstvým kozím sýrem a plátkem špeku. Příprava pokrmu je časově nenáročná, pojďte tedy přípravu této delikatesy zkusit i vy!
Kategorie Chuťovka, Předkrm
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 15 minutesmin
Celkový čas 15 minutesmin
Porce 4osoby
Uvařila Jihotyrolská Kuchařka
Ingredience
1jablkoideálně jihotyrolskou odrůdu Golden Delicious
180gčerstvého kozího sýra
4plátky špeku srolované do růžiček
šťávu z jednoho citronu
1lžíci olivového oleje
2lžíce květového medu
1větvičku čerstvého tymiánu
1malou cibuli
50gvlašských ořechů najemno nadrcených
bylinkovou sůl a špetku pepře
Instrukce
Jablko nakrájejte na 1 cm tlusté plátky. Promíchejte med s citronovou šťávou a tymiánem. Vznikne marináda, kterou přelejete přes plátky jablka a necháte přes noc odstát. Čerstvý kozí sýr nechte oschnout v sítku.
Cibuli nakrájejte na malé kostičky, poduste na olivovém oleji a nechejte vychladnout. Přimíchejte ji spolu s nadrcenými ořechy k čerstvému kozímu sýru a dochuťte citronovou šťávou, bylinkovou solí a pepřem.
Ze vzniklé hmoty vytvořte čtyři pralinky, každou položte na plátek marinovaného jablka a ozdobte špekovou růžičkou.