Makový koláč

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 40 minutes
Uvařila Tereza Tabarková

Ingredience

  • 250 g Celozrnné pšeničné mouky (může být i klasická hladká mouka)
  • 100 g Máslo
  • 90 g Cukr moučka
  • 120 g Mletý mák
  • 150 g Povidla na zalití
  • 1 sklenička Mléko na zalití máku

Instrukce

  • VYSOCE ŽRAVÝ, velmi jednoduchý a rychlý.
    Z mouky (může být celozrnná pšeničná nebo klasická hladká, záleží na vaší volbě), másla a cukru moučky zpracujeme drobenku. Převážnou část drobenky vysypeme na plech vyložený pečícím papírem a rukou drobenku na plechu "připlácáme".
    Mák nasypeme do misky, zalijeme mlékem tak, aby byl mák nasáknutý. Smícháme s povidly.
    Hmotu natřeme na drobenku na plechu. Vrch koláče posypeme zbytkem drobenky. Pečeme asi 40 minut na 170 stupňů (záleží na troubě).
    Dobrou chuť.
    PS: já koláč dělala na pekáč, jelikož nemám potřebný plech s vyšším okrajem. Na žravost to ale vliv nemá 🙂
     
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account