Makové šúľance

Vytisknout recept
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a ošúpeme. Do misy nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme múku, vajce a štipcu soli a vypracujeme nelepivé cesto. Rukou odtŕháme kúsky cesta, ktoré pogúľame rukou na doske na krátke šúľance. Varíme vo vriacej vode, kým vyplávajú na povrch. Dáme do misky, na horúce dáme kúsok masla, aby sa rozpustilo, zamiešame miskou a podávame posypané mletým makom spolu s trochou cukru.
Rovnaké cesto je aj na Jahodové gule - http://www.zenysro.cz/recepty/hlavni-jidlo/jahodove-gule-s-jahodovou-omackou
2ks - vajcia
400g - polohrubej múky
1kg - varených zemiakov v šupke
ks - mletý mak + práškový cukor
ks - hrubší plátok alebo roztopené maslo
příprava - 10
vaření - 5
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Emília Balonová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account