Makové šúľance

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 5 minutes
Porce 0
Uvařila Emília Balonová

Ingredience

  • 2 ks Vajcia
  • 400 g Polohrubej múky
  • 1 kg Varených zemiakov v šupke
  • Mletý mak + práškový cukor
  • Hrubší plátok alebo roztopené maslo

Instrukce

  • Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a ošúpeme. Do misy nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme múku, vajce a štipcu soli a vypracujeme nelepivé cesto. Rukou odtŕháme kúsky cesta, ktoré pogúľame rukou na doske na krátke šúľance. Varíme vo vriacej vode, kým vyplávajú na povrch. Dáme do misky, na horúce dáme kúsok masla, aby sa rozpustilo, zamiešame miskou a podávame posypané mletým makom spolu s trochou cukru.
    Rovnaké cesto je aj na Jahodové gule - http://www.zenysro.cz/recepty/hlavni-jidlo/jahodove-gule-s-jahodovou-omackou

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account