Lívance z jahodového kefíru - Mezinárodní den dětí a Den mléka slavíme ve stejný den aneb je důležité dávat dětem jen to nejlepší
Ingredience
- 250 g hladké mouky
- 2 lžíce medu
- 400 ml Kefírového mléka z Valašska jahodového
- 2 vejce
- špetku soli
- 1/2 lžičky kypřícího prášku
- čerstvé jahody a borůvky na ozdobení
Instrukce
- Z ingrediencí vytvoříme těsto, které necháme 10 minut odležet.
- Lívance poté dozlatova smažíme na oleji s máslem.
- Na závěr je ozdobíme dle chuti a fantazie.
- Skvělou kombinací jsou například jahody, javorový sirup, Kysaná smetana nebo Smetanový jogurt z Valašska a marmeláda.
- Ale fantazii se meze nekladou
Prima. Musím vyzkoušet.
Zítra vyzkousime. Ještě jsem o tom nečetla. A co z meruňkového mleka
Zítra vyzkousime
super nápad, jen myslím, že když už je sladké kefírové mléko, tak není potřeba cukr. Máte to moc pěkné.
Třeba bych je mohla udělat vnoučkovi, až přijede :-). díky
tak tím by asi nepohrdla celá rodina 🙂
Lívanečky dělávám z neochuceného kefíru, jsou moc dobré.