Go Back
+ servings

Lívance z jahodového kefíru - Mezinárodní den dětí a Den mléka slavíme ve stejný den aneb je důležité dávat dětem jen to nejlepší

Vytisknout recept
První červnový den si připomínáme MEZINÁRODNÍ DEN DĚTI a zároveň DEN MLÉKA. Protože jsou mléko a sýry pilíře zdravé výživy a jedná se o velice vhodnou potravinu nejen pro děti, je toto spojení více než příhodné. Mléko je nejen výživově hodnotná potravina, ale i nápoj. Denní spotřeba litru mléka plně pokrývá potřeby esenciálních aminokyselin i vápníku, a to tím nejlevnějším způsobem. Sortiment mléčných výrobků Mlékárny Valašské Meziříčí zahrnuje zejména jogurty, ať již smetanové či polotučné, dále pak čerstvé mléko či kysané mléčné nápoje. Vyrábí rovněž i výrobky v BIO kvalitě. Pro Den dětí přicházíme s tipem na lahodné lívance z Kefírového jahodového mléka. Lívance můžeme přichystat buď my sami nebo můžeme tento recept naučit i naše děti. Budou mít určitě velkou radost z tohoto výborného pokrmu a také z toho, že se můžou něco nového naučit.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 55 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila KateřinaGoroškov

Ingredience

  • 250 g hladké mouky
  • 2 lžíce medu
  • 400 ml Kefírového mléka z Valašska jahodového
  • 2 vejce
  • špetku soli
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku
  • čerstvé jahody a borůvky na ozdobení

Instrukce

  • Z ingrediencí vytvoříme těsto, které necháme 10 minut odležet.
  • Lívance poté dozlatova smažíme na oleji s máslem.
  • Na závěr je ozdobíme dle chuti a fantazie.
  • Skvělou kombinací jsou například jahody, javorový sirup, Kysaná smetana nebo Smetanový jogurt z Valašska a marmeláda.
  • Ale fantazii se meze nekladou