První červnový den si připomínáme MEZINÁRODNÍ DEN DĚTI a zároveň DEN MLÉKA. Protože jsou mléko a sýry pilíře zdravé výživy a jedná se o velice vhodnou potravinu nejen pro děti, je toto spojení více než příhodné. Mléko je nejen výživově hodnotná potravina, ale i nápoj. Denní spotřeba litru mléka plně pokrývá potřeby esenciálních aminokyselin i vápníku, a to tím nejlevnějším způsobem. Sortiment mléčných výrobků Mlékárny Valašské Meziříčí zahrnuje zejména jogurty, ať již smetanové či polotučné, dále pak čerstvé mléko či kysané mléčné nápoje. Vyrábí rovněž i výrobky v BIO kvalitě. Pro Den dětí přicházíme s tipem na lahodné lívance z Kefírového jahodového mléka. Lívance můžeme přichystat buď my sami nebo můžeme tento recept naučit i naše děti. Budou mít určitě velkou radost z tohoto výborného pokrmu a také z toho, že se můžou něco nového naučit.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutesmin
Čas vaření 40 minutesmin
Celkový čas 55 minutesmin
Porce 4osoby
Uvařila KateřinaGoroškov
Ingredience
250ghladké mouky
2lžíce medu
400mlKefírového mléka z Valašska jahodového
2vejce
špetku soli
1/2lžičky kypřícího prášku
čerstvé jahody a borůvky na ozdobení
Instrukce
Z ingrediencí vytvoříme těsto, které necháme 10 minut odležet.
Lívance poté dozlatova smažíme na oleji s máslem.
Na závěr je ozdobíme dle chuti a fantazie.
Skvělou kombinací jsou například jahody, javorový sirup, Kysaná smetana nebo Smetanový jogurt z Valašska a marmeláda.