Litá buchta s ovocem (rybíz, maliny případně meruňky)-vláčná

Vytisknout recept
Vejce, cukr a vanilkový cukr našleháme šlehačem do pěny. Dále pak už nešleháme jen postupně vmícháme rozpuštěnou Heru, polohrubou mouku s práškem do pečiva a mléko.
Směs nalijeme na plech buď vyložený pečícím papírem nebo vymaštěný a vysypaný polohrubou moukou. Navrch dáme ovoce (nejlepší je kombinace rybíz + maliny nebo samotný rybíz, maliny, případně meruňky). Kdo má rád může posypat drobenkou (2 lžíce hrubá mouka+ 2 lžíce cukr krupice+trochu rozpuštěného másla - spojíme v mističce tak, aby z toho byla sypká směs) a dáme péct do trouby na cca 150 stupňů asi na 30 minut (dle typu trouby). 
Buchta je po upečení krásně vláčná a moc dobrá. :-D:-)
 
2ks - vejce
5lžíce - cukr krupice
1ks - vanilkový cukr
10lžíce - rozpuštěná Hera
15lžíce - polohrubá mouka
1ks - prášek do pečiva
1/4l - mléko
příprava - 5
vaření - 30
Kategorie Dezert
Uvařila JanaFidrová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account