Letní Pavlova
Ingredience
- 6 ks Bílek
- 250 g Cukr
- 1 špetka Sůl
- 1 lžička Ocet
- 2 lžíce Kukuřičný škrob
- 500 ml Šlehačka
- Čerstvé ovoce
Instrukce
- Já mám tento dort hodně ráda - lehký, sněhový korpus, hodně šlehačky a čerstvého ovoce. Dá trochu práce, ale výsledek, myslím ten chuťový, stojí za to. U nás doma chutná všem.Korpus se dá připravit i několik dní dopředu. Postup:Předehřejte si horkovzdušnou troubu na 150° C.Připravím si 2 plechy vyložené papírem na pečení, na každý si obkreslím kruh asi 28 cm velký.V odmaštěné míse šlehejte 6 bílků se špetkou soli a po lžících přidejte cukr, šlehejte až je sníh pevný, hustý a lesklý. Postupně zašlehejte škrob a lžičku octa.Sníh rozdělíme na dvě půlky a naneseme na plech a rozetřeme do kruhu.Dejte do trouby, snižte teplotu na 120 st. a pečte 60 - 90 minut. Během pečení NESMÍTE OTEVŘÍT troubu, jinak těsto spadne a bude z něj nepoužitelná placka.Po upečení otevřu dvířka trouby a nechám vychladnout.Ušlehejte šlehačku.Na servírovací talíř položte první korpus, naneste polovinu ušlehané šlehačky a ovoce, zakryjte dalším sněhovým korpusem a ozdobte šlehačkou a ovocem. Ovoce můžete použít jakékoliv, korpus je dost sladký, tak se hodí i kyselejší ovoce.Dort dejte na pár hodin do ledničky a můžete servírovat.