Letní Pavlova

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 1 hour 30 minutes
Porce 0
Uvařila HanaGottwaldová

Ingredience

  • 6 ks Bílek
  • 250 g Cukr
  • 1 špetka Sůl
  • 1 lžička Ocet
  • 2 lžíce Kukuřičný škrob
  • 500 ml Šlehačka
  • Čerstvé ovoce

Instrukce

  • Já mám tento dort hodně ráda - lehký, sněhový korpus,  hodně šlehačky a čerstvého ovoce. Dá trochu práce, ale výsledek, myslím ten chuťový, stojí za to. U nás doma chutná všem.
    Korpus se dá připravit i několik dní dopředu.
     
    Postup:
    Předehřejte si horkovzdušnou troubu na 150° C.
    Připravím si 2 plechy vyložené papírem na pečení, na každý si obkreslím kruh asi 28 cm velký.
    V odmaštěné míse šlehejte 6 bílků se špetkou soli a po lžících přidejte cukr, šlehejte až je sníh pevný, hustý a lesklý. Postupně zašlehejte škrob a lžičku octa.
    Sníh rozdělíme na dvě půlky a naneseme na plech a rozetřeme do kruhu.
    Dejte do trouby, snižte teplotu na 120 st. a pečte 60 - 90 minut. Během pečení NESMÍTE OTEVŘÍT troubu, jinak těsto spadne a bude z něj nepoužitelná placka.
    Po upečení otevřu dvířka trouby a nechám vychladnout.
    Ušlehejte šlehačku.
    Na servírovací talíř položte první korpus, naneste polovinu ušlehané šlehačky a ovoce, zakryjte dalším sněhovým korpusem a ozdobte šlehačkou a ovocem. Ovoce můžete použít jakékoliv, korpus je dost sladký, tak se hodí i kyselejší ovoce.
    Dort dejte na pár hodin do ledničky a můžete servírovat.

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account