kysnute rozky plnene lekvarom (krehke aj na druhy den)

Vytisknout recept
1. spravime kvasok z drozdia a vlazneho mlieka.mne vykysol za 10 min.
2. preosejeme muku 
3.pridame ostatne ingrediencie a premiesame
4. ked uz mame kvasok hotovy pridame k ostatnym ingredienciam a vymiesime cesto
5. cesto nechame kysnut 40 minut.
Ked uz mame cesto pekne nakysnute rozvalkame ho a rezeme male trojuholniky do ktorych dame lekvar a vytvarujeme rozky.
poukladame na peciaci papier a dame piect .200stupnov 25 minut...mozte posypat praskovym cukrom a su chutne, krehke a makkucke aj na druhy den.nam vydrzia len do rana lebo sa hned zjedia 🙂
750g - hladka muka
30g - droždie
4lžíce - kryštalovy cukor
1lžička - vanilinovy cukor
špetka - sol
200ml - olej
375ml - mlieko
špetka - škoricovy cukor
ks - slivkovy lekvar
špetka - soda bikarbona
příprava - 15
vaření - 60
Kategorie Cukroví
Uvařila MariannaSarova

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account