Roštěnky alá Lenka

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 45 minutes
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 4 ks Hovězí maso
  • 1 ks Cibule
  • Hořčice
  • Sůl
  • Pepř
  • 3 lžíce Hladká mouka
  • Voda nebo vývar

Instrukce

  • Hudlenka se s námi podělila o další rodinný recept. Tentokrát na hovězí na hořčici.
    Někdo by to nazval hovězím na hořčici, my doma tomu říkáme roštěnky. Dneska jsem použila kvalitní maso zvané rumpsteak, kupované přímo na farmě s hovězinou. Masíčko bylo křehoučké, libové a velmi chutné.
    Maso si umyjeme a nakrájíme na plátky, tak 1 cm silné. Jemně rozklepeme, osolíme a opepříme, rukou zapracujeme do masa sůl a pepř. Z jedné strany potřeme plátky obyčejnou hořčicí a z druhé je obalíme v hladké mouce. Nakrájíme si najemno cibuli.
    V pekáči rozpálíme olej a postupně dáváme maso, nejprve pomoučenou stranou, pak hořčičnou. Maso nepropichujeme vidličkou, ale používáme pouze dřevěné vařečky nebo obracečky. Z každé strany plátek necháme zatáhnout, je potřeba míchat nebo přikápnout vody, aby se mouka nepřipalovala. Když je maso zatažené, přesuneme ho do papiňáku a do výpeku v pekáčku dáme cibuli a chvíli dusíme. Zalijeme vodou a vše necháme spojit. Pak to přidáme k masu do papiňáku. Podle potřeby ještě podlijeme a zavřeme. Běžné hovězí zadní dusíme45 minut, ale rumpsteak jen 35 min.
    Po této fázi dušení maso vytáhneme a doděláme šťávu - může se zahustit ještě trochou mouky nebo jen dochutit. To již záleží na vaší chuti.
    Pak zase maso vrátíme, aby nevychladlo.
     
    Podáváme s rýží a zdobíme petrželkou.
     
    Dobrou chuť přeje Hudlenka
     
     
     
     
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account