Lasagne s tvarohem a karamelizovanými hruškami
Ingredience
- 12 plátků lasagní
- 750 g plnotučného tvarohu
- 0,5 l šlehačky
- 2 vejce
- 4 velké hrušky
- 150 g cukru
- 1 vanilkový lusk
- 1 lžíce vanilkového pudinku
- 50 g másla
Instrukce
- Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Na pánvi si rozpustíme máslo, přidáme hrušky a posypeme 50 g cukru. Vše opékáme, dokud cukr nezkaramelizuje a hrušky nezískají krásně zlatou barvu.
- Tvaroh, šlehačku, vejce, 100 g cukru, pudink a semínka z vanilkového lusku vyšleháme metlou dohladka. Podle chuti můžeme přidat i trochu rumu.
- Do pekáčku nejprve nalijeme čtvrtinu tvarohové hmoty, na ni dáme 4 plátky lasagní a na ně polovinu hrušek. Postup opakujeme. Na konci bude vrstva lasagní přikrytá poslední čtvrtinou tvarohu. Zapékací misku přikryjeme alobalem a pečeme 30 minut na 180 °C. Poté alobal odstraníme a dopečeme dozlatova. Hotové lasagne pocukrujeme.
Mnam
Tato sladká verze se mi líbí. Mám zase inspiraci na jiný oběd. Bude to určitě dobrota.
Lazaním jsem nějak na chuť nepřišla…..
Na sladko jsou výborné…
Tak toto by mne asi nenapadlo, taková trošku jiná “žemlovka”.
já právě žemlovku nemusím, to je snad jediné jídlo co fakt nemusím 😀