Lasagne s tvarohem a karamelizovanými hruškami

Vytisknout recept
Já osobně používám třtinový cukr.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 1 hour 10 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 12 plátků lasagní
  • 750 g plnotučného tvarohu
  • 0,5 l šlehačky
  • 2 vejce
  • 4 velké hrušky
  • 150 g cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • 1 lžíce vanilkového pudinku
  • 50 g másla

Instrukce

  • Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Na pánvi si rozpustíme máslo, přidáme hrušky a posypeme 50 g cukru. Vše opékáme, dokud cukr nezkaramelizuje a hrušky nezískají krásně zlatou barvu.
  • Tvaroh, šlehačku, vejce, 100 g cukru, pudink a semínka z vanilkového lusku vyšleháme metlou dohladka. Podle chuti můžeme přidat i trochu rumu.
  • Do pekáčku nejprve nalijeme čtvrtinu tvarohové hmoty, na ni dáme 4 plátky lasagní a na ně polovinu hrušek. Postup opakujeme. Na konci bude vrstva lasagní přikrytá poslední čtvrtinou tvarohu. Zapékací misku přikryjeme alobalem a pečeme 30 minut na 180 °C. Poté alobal odstraníme a dopečeme dozlatova. Hotové lasagne pocukrujeme.
6 Komentářů
  1. 5 stars
    Tato sladká verze se mi líbí. Mám zase inspiraci na jiný oběd. Bude to určitě dobrota.

  2. Lenka Hudečková 2 roky ago

    Lazaním jsem nějak na chuť nepřišla…..

  3. Tak toto by mne asi nenapadlo, taková trošku jiná “žemlovka”.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account