Kynuté vafle

Vytisknout recept
rafinované
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 45 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 1 minute
Porce 8 kusů
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Ingredience 8 kusů
  • 15 g
  • čerstvého droždí
  • 20 g
  • třtinového cukru
  • 300 ml
  • vlažného mléka
  • 250 g
  • hladké mouky
  • 1 lžička
  • vanilkového cukru
  • 1
  • vejce
  • 60 g
  • rozpuštěného másla

K podávání:

  • bílý jogurt
  • moučkový cukr na posypání
  • ovoce
  • čerstvá máta

Instrukce

  • Postup
  • 1
  • Droždí spolu s cukrem rozpusťte ve vlažném mléce. Přidejte mouku, vanilkový cukr, vejce a promíchejte na hladké těsto. Nechte kynout alespoň 45 minut.
  • 2
  • Máslo rozpusťte a nechte zchladnout.
  • 3
  • Jakmile těsto vykyne, rozehřejte vaflovač. Do těsta vmíchejte máslo.
  • 4
  • Na rozehřátou plotýnku vaflovače nalijte naběračku těsta. Pečte dokřupava. Posypte moučkovým cukrem a podávejte s čerstvým ovocem, jogurtem a mátou.
5 Komentářů
  1. 5 stars
    Tak to by byla dobrůtka pro vnučky.

  2. MariannaFabušová 1 rokem ago

    5 stars
    Vafle sú chutné

  3. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    vafle miluje manžel 🙂

  4. 5 stars
    Velká dobrota. Vafle miluji.

  5. ŠárkaMariana 1 rokem ago

    Vypadá to dobře 👍 Zatím jsem dělala akorát vafle s bílkovým sněhem…

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account