Kynuté buchty s povidly

Vytisknout recept
V téplém mléce rozmícháme lžíci cukru a rozdrobené droždí. Dáme do tepla, kde necháme vzejít kvásek.Vykynutý kvásek smícháme s prosátou moukou, cukrem, vejcem a žloutkem.
Přilejeme mléko, rozpuštěný tuk a smícháme na hladké těsto, které posypeme trochou mouky, přikryjeme utěrkou a necháme v teple kynout 2 hodiny .
Z vykynutého těsta vykrajujeme lžící kuličky, které na pomoučeném vále zploštíme a vložíme do nich malou lžičku povidel nebo marmelády.
Kuličku sbalíme a slepíme taky aby nám nápln nevytekla.Až máme pekáč plný potřeme každou buchtu máslem, aby se neslepily, pekáč pak necháme ještě v teple 15 minut kynout a teprve potom vložíme do předehřáté trouby.
Pečeme 22 minut na 175°C. 

500g - Hladká mouka
3lžíce - Cukr
1ks - Vejce
1ks - Žloutek
2dcl - Mléko
50g - Máslo
1dcl - Kvásek: mléko
1lžíce - Kvásek: cukr
1ks - Kvásek: droždí (kostka)
příprava - 30
vaření - 180
Kategorie Chuťovka
Porce 0
Uvařila MonikaVlčková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account