V téplém mléce rozmícháme lžíci cukru a rozdrobené droždí. Dáme do tepla, kde necháme vzejít kvásek.Vykynutý kvásek smícháme s prosátou moukou, cukrem, vejcem a žloutkem.
Přilejeme mléko, rozpuštěný tuk a smícháme na hladké těsto, které posypeme trochou mouky, přikryjeme utěrkou a necháme v teple kynout 2 hodiny .
Z vykynutého těsta vykrajujeme lžící kuličky, které na pomoučeném vále zploštíme a vložíme do nich malou lžičku povidel nebo marmelády.
Kuličku sbalíme a slepíme taky aby nám nápln nevytekla.Až máme pekáč plný potřeme každou buchtu máslem, aby se neslepily, pekáč pak necháme ještě v teple 15 minut kynout a teprve potom vložíme do předehřáté trouby.
Pečeme 22 minut na 175°C. 500g - Hladká mouka3lžíce - Cukr1ks - Vejce1ks - Žloutek2dcl - Mléko50g - Máslo1dcl - Kvásek: mléko1lžíce - Kvásek: cukr1ks - Kvásek: droždí (kostka)příprava - 30vaření - 180