
Kuřecí nudličky v hořčično-smetanové omáčce
Toto jídlo je rychlé a jednoduché, a nám chutná.


Cibulku si pokrájíme na drobno
a dáme ji zezlátnout na trochu oleje,
přidáme maso pokrájené na nudličky, osolíme a opepříme.
Maso zprudka opečeme po obou stranách, podlijeme asi sběračkou vývaru
a necháme změknout. (Není li vývar, tak horkou vodu).
Maso podusíme zcela do měkka a pak přidáme 4-6 lžic hořčice, promícháme.
Ve vetším hrnečku si rozkvedláme jednu zakysanou smetanu s hladkou moukou,
rozředíme mlékem a maso zalijeme. Necháme provařit a je hotovo.
Dochutíme citronovou šťávou a trochou strouhané kúry.
Podáváme s rýží, jistě by byla dobrá i jiná příloha.
Dobrou chuť přeje Hudlenka
500g - kuřecí prsa
1ks - cibule
4-6lžíce - hořčice
200ml - zakysaná smetana
ks - mléko dle potřeby
1/2ks - citron
ks - sůl, pepř
2lžíce - olej
2lžíce - hladká mouka (já použila hrašku)
příprava - 10
vaření - 30