Kuřecí maso na zelenině

Vytisknout recept
Dobré, rychlé a jednoduché
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 45 minutes
Celkový čas 1 hour
Porce 4 porce
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 500 g kuřecích prsou
  • 500 g kořenová zelenina
  • 1 cibule
  • 2 lžíce sádla
  • sůl pepř, tymián
  • kuřecí nebo zeleninový vývar
  • 1 lžíce solamylu

Instrukce

  • Maso jsem pokrájela po vlákně na plátky, trochu klouby ruky naklepala, osolila a opepřila.
  • Do hrnce jsem dala lžíci sádla, na něm orestovala cibulku.
  • Potom jsem přidala plátky a z každé strany je nechala zatáhnout.
  • Přidala jsem tymián (sušený), zalila vývarem a nechala dusit.
  • Když bylo maso i zelenina měkké, lehce jsem zahustila omáčku solamylem rozmíchaným ve vodě.
  • Omáčku jsem dochutila.
  • Jako příloha nám chutná bramborový knedlík.
8 Komentářů
  1. NelaVávrová 2 roky ago

    Já bohužel nejsem omáčková 🙁 a musela bych vyměnit knedlík 🙁

  2. 5 stars
    Výborná omáčka se zeleninou. Máme rádi všechny omáčky. Určitě jste si pochutnali.

  3. Author
    Lenka Hudečková 2 roky ago

    No já dala jen tymián, jiné koření se mi tam nehodilo…a je to dobrota. A zíttra to bude ještě lepší 🙂

  4. Určitě to bude dobrota, také dělávám kuřecí na zelenině, ale bez omáčky a dávám do toho koření, jako na svíčkovou….

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account