Vytisknout recept
Dobré, rychlé a jednoduché
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes min
Čas vaření 45 minutes min
Celkový čas 1 hour hod.
Porce 4 porce
Uvařila Lenka Hudečková
- 500 g kuřecích prsou
- 500 g kořenová zelenina
- 1 cibule
- 2 lžíce sádla
- sůl pepř, tymián
- kuřecí nebo zeleninový vývar
- 1 lžíce solamylu
Maso jsem pokrájela po vlákně na plátky, trochu klouby ruky naklepala, osolila a opepřila.
Do hrnce jsem dala lžíci sádla, na něm orestovala cibulku.
Potom jsem přidala plátky a z každé strany je nechala zatáhnout.
Přidala jsem tymián (sušený), zalila vývarem a nechala dusit.
Když bylo maso i zelenina měkké, lehce jsem zahustila omáčku solamylem rozmíchaným ve vodě.
Omáčku jsem dochutila.
Jako příloha nám chutná bramborový knedlík.