Kurča na kyslej kapuste z jedného pekáča

Vytisknout recept

Toto jedlo u nás pripravuje manžel ...

Je to rýchle, sýte a hlavne chutné jedlo z jedného pekáča, čo je super, lebo nezostane po varení kopec špinavých riadov 😀

 
Kurča očistíme a rozporcujeme ho. (Ak chcete môžete dať piecť samostatne len kuracie prsia, či kuracie stehná...)
Osolíme ho, okoreníme mletou sladkou červenou paprikou a rascou. 
Na hlbší plech navrstvíme kyslú kapustu zmiešanú s nastrúhanou mrkvou (nemusí byť), na ňu rozotrieme 1 kyslú smotanu (my sme tentokrát na ňu zabudli 😉).
Nakoniec na kapustu rozložíme naporcované kurča. 
Prikryjeme alobalom a pečieme na 170-180°C prikryté asi 40 minút.
Potom odstránime alobal a dopekáme ešte 20 - 30 minút, aby bolo kurča krásne opečené.
Podávame pokvapkané smotanou a s čerstvým chlebíkom.
 
Prajem dobrú chuť!
1ks - kurča
ks - soľ
ks - mletá červená paprika sladká
ks - drvená rasca
1kg - kyslá kapusta (zelí)
2ks - kyslá smotana
1 - 2ks - mrkva
příprava - 15
vaření - 60 - 70
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Monika Galgócziová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account