Kroupový kontrabáš
Ingredience
- 500 g Kroupy
- 3 ks Cibule
- Sádlo
- Kysané zel
- Sůl
- Majoránka
Instrukce
- Kroupy se do našich jídelníčků znovu vracejí. Pokud nevíte, jak je připravit, nevadí. Liki nám poslala tradiční recept na kroupy se zelím.Kroupový kontrabáš je jednoduché tradiční jídlo našich babiček. Můžete ho zpestřit i opečenou klobáskou, uzeným masem, nebo ho jen posypat strouhaným sýrem.Kroupy uvaříme ve slané vodě, můžete je před vařením na 2 hodiny namočit, budou uvařené rychleji. Uvařené kroupy scedíme.Na sádle orestujeme cibuli nakrájenou na kolečka, přidáme pokrájené zelí, osolíme, ochutíme majoránkou a chviličku podusíme, aby chuť cibule a majoránky prostoupila. Nakonec přidáme kroupy. Podáváme s nejlépe s domácím kysaným zelím.