Kroupový kontrabáš

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 29 minutes
Porce 0
Uvařila IvanaVerner

Ingredience

  • 500 g Kroupy
  • 3 ks Cibule
  • Sádlo
  • Kysané zel
  • Sůl
  • Majoránka

Instrukce

  • Kroupy se do našich jídelníčků znovu vracejí. Pokud nevíte, jak je připravit, nevadí. Liki nám poslala tradiční recept na kroupy se zelím.
    Kroupový kontrabáš je jednoduché tradiční jídlo našich babiček. Můžete ho zpestřit i opečenou klobáskou, uzeným masem, nebo ho jen posypat strouhaným sýrem.
    Kroupy uvaříme ve slané vodě, můžete je před vařením na 2 hodiny namočit, budou uvařené rychleji. Uvařené kroupy scedíme.
    Na sádle orestujeme cibuli nakrájenou na kolečka, přidáme  pokrájené zelí, osolíme, ochutíme majoránkou a chviličku podusíme, aby chuť cibule a majoránky prostoupila. Nakonec přidáme kroupy. Podáváme s nejlépe s domácím kysaným zelím.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account