102

Bylinkový olej

Vytisknout recept
Do sterilizované lahve nalijeme olej, přidáme bylinky a při pokojové teplotě necháme týden uležet. Občas protřepeme. 
Olej přefiltrujeme do jiné sterilizované lahve a bylinky odstraníme. Několik lístků bylinek můžeme do lahve vložit na ozdobu. Pečlivě uzavřeme a olej skladujeme na chladném místě. Doba spotřeby je 6 měsíců.
Ochucené bylinkové oleje lze používat jak na smažení, tak pro přípravu salátových zálivek. Tato kombinace bylinek je základní a je možné ji jakkoli obměňovat a doplňovat dalšími druhy bylinek. 
600ml - Slunečnicový olej
50g - Čerstvě nasekaná petrželka
25g - Čerstvě nasekaná šalvěj
50g - Čerstvě nasekaný tymián
příprava - 0
vaření - 30 minut
Kategorie Chuťovka
Uvařila AndreaBátovská

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account