Rýžový dezert

Vytisknout recept
Rýži uvaříme s hřebíčky a špetkou soli tak, aby byla zcela sypká mírné nedovaření není na škodu. Postrouhaná jablka podusíme s 2-3 lžícemi cukru a špetkou mleté skořice. V misce utřeme cukr, tuk, vejce a vanilkový cukr a za stálého míchání přidáváme uvařenou rýzi, pomleté nebo nasekané vlašské ořechy a rozinky, případně kandované ovoce. Tuto směs rozdělíme na tři díly. Prvním dílem směsi potřeme dno tukem vymazané a strouhankou vysypané nádoby na pečení. Na to naskládáme polovinu piškotü. Piškoty pokryjeme polovinou dušených jablek. Celý postup rýżová hmota, piškoty, jablka zopakujeme a navrch položíme vrstvu z třetího dílu rýžové hmoty. Pečeme v mírné vyhřáté troubě 30 a 40 minut, Zatím si uvarim z mléka a pudinkového prášku vanilkový pudink. Po upečeni potřeme povrch moućníku pikantním džemem a zalijeme ještë teplým pudinkem. Podáváme po vychlazení ozdobené šlehačkou.
1ks - Balíček piškotů
3hrnek - Rýže
5ks - Hřebíček
1špetka - Sůl
500g - Jablka
3lžíce - Cukr krupice
1lžička - Skořice
90g - Cukr moučka
50g - Rostlinný tuk
2ks - Vejce
1ks - Vanilkový cukr
1hrst - Vlašský ořech
1hrst - Rozinky nebo kandované ovoce
1ks - Vanilkový pudink
500ml - Mléko
1ks - Šlehačka
příprava - 30
vaření - 40
Kategorie Dezert
Uvařila Nikola Sladká

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account