Krémová pomazánka z bílých fazolí

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 20 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 300 g uvařených bílých máslových nebo Cannellini fazolí nebo 1 plechovka
  • 100 g sýru feta
  • 1 větší bílá cibule
  • velká hrst čerstvé bazalky
  • cca 50 ml olivového oleje extra virgin
  • šťáva z půlky citronu
  • kůra z jednoho citronu
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • hrst lískových ořechů a čerstvá řeřicha na zdobení

Instrukce

  • Cibulku si nakrájíme na tenká kolečka, která ještě překrojíme, a opečeme dozlatova na olivovém oleji (můžeme přidat i trochu másla). Na závěr cibulku lehce osolíme a promícháme.
  • Většinu opečené cibulky (trochu si necháme na zdobení) společně se všemi dalšími ingrediencemi vložíme do mixéru a mixujeme, dokud nevznikne krásná jemná konzistence. Pokud bude pomazánka hodně hustá, přidejte klidně trochu vody. Bude se vám tak lépe mixovat, ale zas pozor, ať zachováte pomazánkovou konzistenci. Směs ochutnáme a případně dochutíme solí, pepřem nebo citronovou šťávou.
  • Na závěr si na suché pánvi lehce opečeme lískové ořechy. Pomazánku zdobíme oříšky, rozdrobeným sýrem feta, čerstvou řeřichou, bazalkou a opečenou cibulkou. Podáváme s pečivem nebo nakrájenou čerstvou zeleninou.
8 Komentářů
  1. KateřinaŠlimarová 2 roky ago

    5 stars
    Děkuji za inspiraci

  2. Naděžda Křičenská 2 roky ago

    5 stars
    Zajímavý recept. Mohu vyzkoušet.

  3. Lenka Hudečková 2 roky ago

    vypadá to dobře, ale doma dělat nebudu 🙂

    • Jaroslava Korpášová 2 roky ago

      tak ono těžko říct, jak pak vypadá výsledek….

      • Author
        NelaVávrová 2 roky ago

        už jsem psala, neumím vložit více fotek, nebo spíše se pak nenačtou. Myslím, že je kolikrát jedno jak vypadá, hlavně, že chutná.

        • Jaroslava Korpášová 2 roky ago

          No tak já, když vařím něco nového, v prvé řadě se dívám na konečný produkt a dle toho posoudím, zda se do takového vaření vůbec pustit, takže pro mne to je nejdůležitější, neb člověk jí očima…

          • Author
            NelaVávrová 2 roky ago

            Jsou témata, o kterých se můžete bavit hodiny bez toho, abyste se dobrali nějakého kloudného výsledku. Každá strana si myslí, že má pravdu, a každá strana ji také má. Někdo jí jen proto, aby utišil hlad, a požvýká cokoli, někdo pečlivě přebírá a vyhodnocuje každé sousto. Někdo u jídla preferuje chuť, jiný výživovou hodnotu. Někdo počítá kalorie a jiný dobu mezi jídly. Někomu je to jedno a nepočítá nic.

  4. Jaroslava Korpášová 2 roky ago

    Zajímavá alternativa luštěninové pomazánky….

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account