Krémová chřestová polévka
Ingredience
- 600 ml Vývar z chřestu
- 15 g Máslo
- 15 g Celozrnná mouka
- 3-4 ks Chřest
Instrukce
- Krémové polévky jsou velmi oblíbené. Můžete je připravit téměř z jakékoliv zeleniny, ale na jaře využijte čerstvý chřest.Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji horkým vývarem z chřestu (např. tím, co nám zbyl z blanšírování) a metličkou vymícháme dohladka.Blanšírovaný chřest pokrájíme na malé špalíčky (asi 1 cm), vhodíme je do polévky a krátce povaříme, poté rozmixujeme ponorným mixérem.Pokud chceme polévku obzvlášť jemnou, ještě ji procedíme. Rozdělíme na talíře a ozdobíme pokrájenými špičkami chřestu nebo bylinkami, pro ostřejší chuť čerstvě mletým pepřem nebo muškátovým oříškem.