Křehký koláč s ovocem | Ženy s.r.o.

Křehký koláč s ovocem

Vytisknout recept
Koláč, který nutričně obohatí snídani či dopolední svačinku nejen školákům.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 35 minutes
Celkový čas 50 minutes
Porce
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • 2 hrnky univerzální nebo polohrubé mouky Babiččina volba
  • ½ hrnku krupicového cukru
  • ½ hrnku oleje
  • 1 hrnek bílého jogurtu
  • 2 vejce
  • ½ sáčku prášku do pečiva

Drobenka:

  • 1 hrnek hrubé mouky Babiččina volba
  • ½ hrnku krupicového cukru
  • 4 lžíce másla
  • + ovoce podle sezony
  • + máslo a mouka na přípravu formy

Instrukce

  • Nejprve zapněte troubu a nechte ji předehřívat na 180 °C. Očistěte si ovoce a případně ho pokrájejte na menší kousky. Vidličkou nebo rukama zpracujte drobenku.
  • Všechny suroviny na těsto smíchejte postupně v míse a stěrkou se ujistěte, že v těstě nejsou hrudky. Stáhněte do formy a bohatě posypte ovocem i drobenkou.
  • Pečte 25–35 minut. Poté koláč zkontrolujte – podle typu ovoce a obsahu vody pak pečte dalších až 15 minut, aby se celý koláč dopekl.
  • Nechte zcela vychladnout a poté podávejte s jogurtem a čerstvou bylinkou.
4 Komentářů
  1. Kristýna Štírová 2 roky ago

    Jedno z nejlepších míst na sladkou kuchyni a dezerty jsou Cookovy ostrovy. Letos jsme tam byli a přiznávám se, že jsem si odtamtud odvezla nějaká ta kila navíc. Ale jako jak by mohl člověk odolat, když na každém kroku je bistro s něčím lákavým? A manžel ten si zase pochvalou tamější studenou slanou kuchyni. Ta byla taky velmi příjemná. 🙂

  2. NelaVávrová 2 roky ago

    Krásné inspirace z receptu od Babic. volby =)

  3. Lenka Hudečková 2 roky ago

    Nádhera, hned mám chuť na koláč, ale musím být na sebe tvrdá 🙂

  4. 5 stars
    Krásný koláč a dobrý.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account