Křehké polomáčené sušenky

Vytisknout recept
Domácí polomáčené sušenky potěší všechny vaše milované. Jejich těsto je křehké a zároveň sladké, stejně jako je láska. Čerstvé domácí polomáčené sušenky jsou také ideálním zákuskem třeba na piknik.
Kategorie Cukroví
Kuchyně Česká
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 45 minutes
Porce 0 Individuální
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • 250 g hladké mouky na křehké pečivo Babiččina volba
  • 60 g moučkového cukru
  • 125 g másla
  • 1 menší vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • + tabulka kvalitní hořké čokolády na vaření
  • budete potřebovat vykrajovátka a pečicí papír

Instrukce

  • Ze všech surovin vypracujte v robotu jednotné hladké těsto. Poté ho zabalte do fólie a nechte nejlépe do druhého dne odležet v lednici.
  • Druhý den si před pečením nejprve zapněte troubu. Ta musí být opravdu vyhřátá. Péct budete při 180 °C. Těsto vyválejte na tenký plát a vykrajujte oblíbené vzory. Pozor, pokud budete mít více vykrajovátek, udržujte podobnou velikost, aby byly sušenky stejnoměrně upečené.
  • Opatrně a s rozestupy pokládejte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte 10–15 minut. Nechte vychladnout na mřížce. Po upečení všech sušenek si připravte ve vodní lázni čokoládu. Jednotlivě v ní pak sušenky máčejte.
  • Navíc můžete ještě zdobit drcenými pistáciemi nebo mletým lyofilizovaným ovocem.
  • Sušenky, zejména v letním období, uchovávejte v chladu.

Notes

Zdroj a foto: Babiččina volba
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account