Křehké polomáčené sušenky
Ingredience
- 250 g hladké mouky na křehké pečivo Babiččina volba
- 60 g moučkového cukru
- 125 g másla
- 1 menší vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- + tabulka kvalitní hořké čokolády na vaření
- budete potřebovat vykrajovátka a pečicí papír
Instrukce
- Ze všech surovin vypracujte v robotu jednotné hladké těsto. Poté ho zabalte do fólie a nechte nejlépe do druhého dne odležet v lednici.
- Druhý den si před pečením nejprve zapněte troubu. Ta musí být opravdu vyhřátá. Péct budete při 180 °C. Těsto vyválejte na tenký plát a vykrajujte oblíbené vzory. Pozor, pokud budete mít více vykrajovátek, udržujte podobnou velikost, aby byly sušenky stejnoměrně upečené.
- Opatrně a s rozestupy pokládejte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte 10–15 minut. Nechte vychladnout na mřížce. Po upečení všech sušenek si připravte ve vodní lázni čokoládu. Jednotlivě v ní pak sušenky máčejte.
- Navíc můžete ještě zdobit drcenými pistáciemi nebo mletým lyofilizovaným ovocem.
- Sušenky, zejména v letním období, uchovávejte v chladu.