Koprová omáčka z cukety a petržele
Ingredience
- 1 cibule
- 2 petržele
- 1/2 cukety
- 1 lžíce oleje
- sůl
- 1 lžíce sladěnky
- 3 stonky čerstvého kopru
- 1/2 litru vývaru/horké vody
- umeocet a jablečný ocet na dochucení
Instrukce
- Dáme ohřát vývar a nakrájíme zeleninu na větší kostky (cuketu neloupeme).
- V hrnci rozpálíme olej, vložíme na něj cibuli, osolíme a orestujeme.
- Přidáme zbytek zeleniny a společně restujeme několik minut.
- Zalijeme horkým vývarem/vodou a pod pokličkou na mírném plameni vaříme cca15 minut do změknutí zeleniny.
- Nasekáme kopr.
- Odstavíme hrnec, směs v hrnci rozmixujeme a podle chuti dosladíme sladěnkou, dokyselíme a dosolíme jablečným octem a umeoctem.
- Na závěr přidáme sekaný kopr.
Koprovku máme rádi, ale máme ji raději s hovězím masem.
*mně
No tak toto taky ne….jsem asi ze “staré školy” a když koprovka, tak prostě koprovka, poctivá domácí – 2-3x do roka s novým bramborem, domácím vajíčkem, čerstvým koprem, smetanou…
mě právě koprovka nikdy nechutnala….
tyto kombinace by mě nenapadly…
Dá se experimentovat 🙂
no což o to, experimentovat se dá, otázkou ovšem zůstává, zda se to pak ve výsledku dá i jíst 🙂