koláč ze špaldové mouky s tvarohem a ovocem

Vytisknout recept
Na vál nasypeme špaldovou mouku, cukr, prášek do pečiva. Máslo či heru nakrájíme na slabé proužy a dáme kolem mouky. Uděláme důlek, do něj vyklepneme celé vajíčko a dáme pár lžic mléka. Pak rukama zpracujeme v pevné těsto, necháme chvíli odpočinout.
Pekáček vymažeme máslem či herou, nevysypáváme moukou. Těsto pak buď vyválíme, nebo po kouscích dáme na dno pekáčku a rukama "rozťapkáme" po celé ploše.
Na těsto dáme tvaroh smíchaný s vanilkovými cukry, citronovou kůrou a jedním vajíčkem. Na tvaroh navrstvíme ovoce. Já použila mražený rybíz ze zahrádky.
A nakonec dáme drobenku vytvořenou z pár lžic hrubé mouky, třtinového cukru, skořice a kousku Hery či másla.
Pečeme v troubě na 175 °C cca 35 minut.
Díky špaldové mouce koláč nakonec vypadal barevně velmi zajímavě, lépe, než z klasické bílé.
 
300g - špaldová hladká mouka Pernerka
80g - třtinový cukr
1ks - vejce
80g - máslo či Heru
1/2ks - prášek do pečiva
5lžíce - mléko
2ks - tvaroh 250g
1ks - vejce
2ks - vanilkový cukr
1ks - citronová kůra
400g - ovoce dle toho, co je zrovna doma
ks - Hera či máslo, hrubá mouka, cukr, skořice na drobenku
příprava - 15
vaření - 35
Kategorie Dezert
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account