
kedlubnová omáčka s koprem
Ingredience
- 1 velká cibule
- 1 lžíce oleje
- 1 kedlubna
- 1 svazek kopru
- kokosové mléko zředíme ho vodou
- 1 lžička maizeny + 3 lžíce studené vody
- na dochucení: sůl umeocet, jablečný nebo vinný ocet
Instrukce
- Na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli a ihned ji posolíme.
- Jakmile je zlatavá, přidáme nahrubo nastrouhaný kedluben.
- Zalijeme kokosovým mlékem (nejlépe Aroy-D) zředěným s vodou a necháme dusit do změknutí kedlubny.
- V trošce studené vody rozmícháme maizenu a vlijeme k omáčce.
- Chvilku povaříme do zhoustnutí a vypneme.
- Dochutíme octy dle chuti.
- Vmícháme najemno nakrájený kopr.
- Podáváme třeba s knedlíky, těstovinami nebo uvařenou obilovinou.
Zajímavý recept. Vyzkouším.
To jsem ráda
Už na pohled se mi to nelíbí, tak toto dělat doma rozhodně nebudu
Chápu.
Tak toto ne, když 2x do roka koprovku, tak svojí klasiku a jinak z kedluben pak třeba polévku, či obalené na styl květáku. Mamka dělávala i kedlubnové zelí, to se z nouze taky dalo…
Já dokonce ted cetla kedlubnove nebo hlakove zeli na sladko, ale na to se necitim