Kaštanové housky

Vytisknout recept
Kategorie Přílohy
Čas přípravy 1 hour
Čas vaření 20 minutes
Uvařila NikolaKokesova

Ingredience

  • 350 g polohrubá mouka
  • 150 g hladká mouka
  • 50 g kaštany
  • 50 g cukr
  • 240 ml mléko
  • 50 g máslo
  • 20 g droždí
  • 1 lžička sůl

Instrukce

  • Ve 100 ml vlažného mléka rozpustíme kvasnice a část cukru. Smícháme mouky, sůl, zbylý cukr, přidáme máslo, rozpuštěné kvasnice a začneme zpracovávat. Po částech přiléváme vlažné mléko, těsto by mělo být hladké a elastické. Nakonec zapracujeme kaštany, které jsme nakrájeli na kousky. Hotové těsto přikryjeme a dáme kynout na teplé místo (1.30 - 2 hodiny).
    Po vykynutí těsto rozdělíme na 12 kuliček, rozložíme na plech pokrytý pečícím papírem a opět necháme kynout dokud housky nezdvojnásobí svůj objem. Pečeme v předehřáté troubě na 170-180°C po dobu 15-20 minut (podle trouby). Nejlepší jsou vlažné, podávané s máslem. Jsou výborné s pršutem.
     

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account