Karbanátky s červeným zelím

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 15 minutes
Porce 0
Uvařila AmazonkaInkognito

Ingredience

  • 600 g Mleté vepřové maso
  • 350 g Červené zelí sterilované
  • 150 g Jablko
  • 1 ks Vejce
  • 2 lžíce Olej - nemusí být
  • dle potřeby Strouhanka
  • dle chuti Sůl, pepř, zázvor, kmín, majoránka, tymián

Instrukce

  • Jablko nastrouhejte i se slupkou, zelí zbavte přebytečné vody a vše smíchejte s mletým masem a 1 - 2 vejci. Ke směsi přidejte trošku oleje na zjemnění, osolte a okořeňte. Nakonec přidejte jen tolik strouhanky, aby se ze směsi dobře tvarovaly ploché karbanátky. Pozvolna smažíme na oleji.
    Karbanátky jsou odlehčenou verzí klasických českých karbanátků, přesto vyjdou levněji a pro mnohé jsou i chutnější. Já osobně dělám i bez jablek když nejsou na skladě a chutnají mi i tak 😉
    Příloha: vařený brambor
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account