Karbanátky s červeným zelím
Ingredience
- 600 g Mleté vepřové maso
- 350 g Červené zelí sterilované
- 150 g Jablko
- 1 ks Vejce
- 2 lžíce Olej - nemusí být
- dle potřeby Strouhanka
- dle chuti Sůl, pepř, zázvor, kmín, majoránka, tymián
Instrukce
- Jablko nastrouhejte i se slupkou, zelí zbavte přebytečné vody a vše smíchejte s mletým masem a 1 - 2 vejci. Ke směsi přidejte trošku oleje na zjemnění, osolte a okořeňte. Nakonec přidejte jen tolik strouhanky, aby se ze směsi dobře tvarovaly ploché karbanátky. Pozvolna smažíme na oleji.Karbanátky jsou odlehčenou verzí klasických českých karbanátků, přesto vyjdou levněji a pro mnohé jsou i chutnější. Já osobně dělám i bez jablek když nejsou na skladě a chutnají mi i tak 😉Příloha: vařený brambor