Karbanátky plněné hermelínem
Ingredience
- 1 ks Žemle
- 1 ks Cibule
- 3 lžíce Olej
- 400 g Mleté maso
- 1 ks Vejce
- Sůl, pepř
- Sladká paprika
- Majoránka
- 125 g Hermelín
Instrukce
- Žemli namočíme do studené vody. Cibuli nasekáme na kostičky a osmahneme na oleji. Do mletého masa vmícháme vejce, cibuli, a vymačkanou žemli. Osolíme, opepříme, ochutíme paprikou a majoránkou. Vytvarujeme 4 karbanátky. Z hermelínu odkrojíme 4 kostky, zbytek nakrájíme na plátky. Kostky vmáčkneme do karbanátků a ty dobře z obou stran propečeme na rozpáleném oleji. Karbanátky poklademe plátky sýra a zapečeme v troubě. Podáváme s bramborovou kaší.