Karamelový krém ♥ Dobrota nad dobroty.
Ingredience
- 300 g Máslo
- 1 ks Kondenzovaný karamel
Instrukce
- Příprava krému je pro každého noční můrou. Musí být nadýchaný, hladký, sladký a chutný. Vyzkoušejte připravit tento univerzální krém z kondenzovaného mléka a másla.Používá se do různých zákusků a ještě nikdy se nestalo, aby se někomu nevydařil.Tento univerzální krém můžete použít na plnění trubiček, je vhodný do medových řezů, do obyčejných koláčů a dalších.. Jak na to? 1. Pokud jste koupili obyčejné salko, musíte ho nejprve uvařit. Do hrnce nalijeme vodu a vložíme celou plechovku salka tak, aby byla ponořena ve vodě. Necháme vařit 3 hodiny (občas zkontrolujeme, přidáme vodu a plechovku otočíme). Po uvaření necháme kondenzované mléko zcela vychladnout. V obchodě už dostat i přímo karamelové salko, které není třeba vařit.2. Máslo necháme při pokojové teplotě (pokud jste máslo zapomněli v chladničce, pomozte si mikrovlnkou) změknout a vyšlehejte ho mixérem do hladka. Šlehejte při nízkých otáčkách a postupně přidávejte po lžících kondenzované mléko. Při rychlém šlehání se může stát, že se vám máslo se salkem srazí a v krému budou hrudky.3. Ušlehaný krém odložíme do chladničky na 30 minut a pak můžeme plnit.