Karamelový krém ♥ Dobrota nad dobroty.

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 3 hours
Porce 0
Uvařila BarbaraHáková

Ingredience

  • 300 g Máslo
  • 1 ks Kondenzovaný karamel

Instrukce

  • Příprava krému je pro každého noční můrou. Musí být nadýchaný, hladký, sladký a chutný. Vyzkoušejte připravit tento univerzální krém z kondenzovaného mléka a másla.
    Používá se do různých zákusků a ještě nikdy se nestalo, aby se někomu nevydařil.
    Tento univerzální krém můžete použít na plnění trubiček, je vhodný do medových řezů, do obyčejných koláčů a dalších.. 
    Jak na to? 
    1. Pokud jste koupili obyčejné salko, musíte ho nejprve uvařit. Do hrnce nalijeme vodu a vložíme celou plechovku salka tak, aby byla ponořena ve vodě. Necháme vařit 3 hodiny (občas zkontrolujeme, přidáme vodu a plechovku otočíme). Po uvaření necháme kondenzované mléko zcela vychladnout. V obchodě už dostat i přímo karamelové salko, které není třeba vařit.
    2. Máslo necháme při pokojové teplotě (pokud jste máslo zapomněli v chladničce, pomozte si mikrovlnkou) změknout a vyšlehejte ho mixérem do hladka. Šlehejte při nízkých otáčkách a postupně přidávejte po lžících kondenzované mléko. Při rychlém šlehání se může stát, že se vám máslo se salkem srazí a v krému budou hrudky.
    3. Ušlehaný krém odložíme do chladničky na 30 minut a pak můžeme plnit.
     

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account