kapustová polévka

Vytisknout recept
Kategorie Polévka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 25 minutes
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 100 g pršuta
  • 1/2 dýně hokaido lze použít i jiný druh
  • 1/2 menší kapusty
  • sůl česnek a muškátový oříšek dle chuti

Instrukce

  • Na kousku másla orestujeme na kousky nakrájený pršut (pozn. sušená šunka, lze nahradit např. slaninou) společně s na drobné kostky nakrájenou dýní (zde druh hokaido). Poté podlijeme vroucí vodou, přidáme nakrouhanou kapustu a vaříme do změknutí. Po uvaření 2/3 zeleniny odebereme, rozmixujeme najemno a vrátíme zpět do vývaru. Pro větší strávníky dochutíme solí a muškátovým oříškem, můžeme přidat i prolisovaný česnek.
1 Komentář
  1. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    dělávám klasiku, ovšem když jsem viděla cenu kapusty, přešla mě chuť 🙁 (60Kč/kg!)

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account